Ligging

Ons vakantiehuis ligt op privéterrein van 450 m2, dat bereikbaar is via het vakantiepark “Duinrand-Oost”, Hogeweg 90, 4328 PM Burgh-Haamstede.

Op het kaartje hieronder zie je de locatie van het vakantiehuis ” Pluto”, aan de rand van Boswachterij Westenschouwen, het grootste bos van Zeeland. De boswachterij is onderdeel van het natuurmonument de ‘Kop van Schouwen’. Het mooie natuurgebied bestaat uit een een heuvelachtig duinlandschap, met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Het is een vogelrijk gebied.

Er is een mooie wandel- of fietsroute door de domeinen (5 min. fietsen of ca. 15 min. lopen) naar het strandhuisje. Je kunt uiteraard ook met de auto en parkeren bij een duinovergang.

De boswachterij Westerschouwen is grotendeels vrij toegankelijk, maar de Meeuwenduinen is alleen buiten het broedseizoen (15 juli-15 maart) via de gemarkeerde routes te betreden. Het bos wordt beheerd door Staatsbosbeheer. In de Excursieschuur kun je lezen over het beschermde natuurgebied Het Zeepe (van Natuurmonumenten). Ook zie je aangegeven waar ons strandhuisje staat op het mooie Noordzeestrand van Burgh-Haamstede.

Omgeving

Burgh-Haamstede ligt op 16 kilometer afstand van Zierikzee op Schouwen-Duiveland; het meest noordelijke eiland van Zeeland dat zeer veel moois te bieden heeft. Ideaal voor strand- en natuurliefhebbers, watersporters (surfen, zeilen, kitesurfen enz.) wandelaars, fietsers, mountainbikers, duikers, zweefvliegers, golfers en liefhebbers van paardrijden in bos en aan het strand. Binnen een half uur ben je met de auto in prachtige plaatsen als Zierikzee, Veere, Domburg, Middelburg en heel veel pittoreske dorpjes. Ook attracties als Water- en deltapark Neeltje Jans, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen, Port Zeelande en Zwemparadijs de Roompot zijn dichtbij.

Schouwen-Duiveland heeft schitterende stranden: een kilometers lang lint van ongerepte schoonheid met aangrenzend een uniek duingebied. Achter de duinen en de dijken ligt het polderland van Schouwen-Duiveland met zijn levendige stadjes en karakteristieke dorpen die behoren tot de mooiste van Nederland. Omdat het eiland lange tijd een geïsoleerd bestaan heeft geleid is de eigen identiteit behouden gebleven. Zware industrie ontbreekt. Het platteland kent nog de rust en de ruimte die het eeuwenlang gekenmerkt heeft.

Burgh-Haamstede en de Westhoek hebben de breedste zandstranden van Zeeland. Schouwen-Duiveland beschikt over 1100 hectare bos- en duingebied met een rijke flora en fauna. De ideale bestemming om te (strand)wandelen en te fietsen!